Konfirmand talen

Kære konfirmander. Nu er dagen endelig
kommet, hvor I kan blive konfirmeret, hvor I kan blive fejret, fejret af jeres familier fordi I nu ikke længere er børn, men unge mennesker på vej ud i livet.
Det er nu I begynder at bryde op, blive selvstændige, helt instinktivt begynder at finde Jeres eget ståsted. Også selvom det ikke er nemt, det er hårdt. Hårdt at leve op til egne men sandelig også sine forældres forventninger og krav, Nej det er ikke nemt at skulle slippe, heller ikke at slippe sit barn. Som far ved jeg det. Men jeg kender også den glæde og stolthed der er at kunne få lov til at fejre at ens barn nu begynder at folde vingerne ud, og tage de første forsigtige hop ud over kanten, og inderst inde håber vi så inderligt at I vil flyve frit, vi tror på jer, stoler på Jer, men vi er også bekymrede, det er forældres lod at være bekymrede, så derfor er denne dag vigtig, for vi fejrer ikke bare at I er ved at være små voksne, vi holder gudstjeneste med Jer, hvor I får bekræftet den tro, i fik i dåben da vi bar jeg til jeres dåb for en 13 14 år siden.
Naturligvis er det en stor dag, at konfirmere sin egen datter, men når jeg tænker over det, så er nogenlunde den første årgang, hvor jeg også har døbt de fleste af Jer. Så på den måde bliver I alle sammen mine børn! Mine sognebørn, og jeg har fulgt de fleste af jer lige fra børnehaven og frem til i dag. Og jeg har haft den glæde og den udfordring af undervise jer.
Nu er det jo ikke fordi det er en lille årgang, og hvis der ikke er mange piger, så er der til gængæld en hel masse drenge. Ja man begynder at spekulere i om der er noget med vandet fra Verninge Vandværk. Og selvom det har været noget af et atypisk år, hvor jeg skulle oplæres i online-undervisning, og vi ikke har haft de samme muligheder for at være sammen, som tidligere år, så har jeg alligevel fået øjnene op for hvilken sammensat og farverig flok drenge og piger I er.
I skal ikke have skyld for at være tavse, men til gengæld har I altid været fuld af godt humør, og måske vigtigst af alt, I virker til at være gode venner. I er forskellige, har forskellige interesser, tanker og følelser, men I er opmærksomme på hinanden, giver hinanden plads, respekterer hinanden, stoler på hinanden. Også piger og drenge imellem. Der er selvfølgelig kommet et par stykker til, som måske ikke har kendt de øvrige så længe, men jeg kan i hvert fald sige at I alle har været en fornøjelse at undervise, i det omfang, vi overhovedet har haft mulighed for at mødes til ordentlig undervisning.
Den evne at kunne indgå i sociale sammenhænge, den evne det er at kunne mærke andre, at kunne vise andre tillid, og give hinanden plads, det er de fineste egenskaber man kan have.
Det er de egenskaber der vil bringe Jer gennem livet. Et liv der vil bringe Jer glæder og sorger, for sådan er livet. Der er ingen der kommer igennem livet, uden slag, uden ar på sjælen. Men I vil opdage at det ofte er kammeratskab, der hjælper Jer igennem de svære stunder. At være en god kammerat, er det bedste man kan være.
I har naturligvis også brug for selvtillid, selvværd, og intellekt. Det kan straks være sværere. Jeg ved der er mange lyse hoveder imellem Jer. At der er dem af Jer der nok skal få de fine diplomer fra de højere læreanstalter og vil udføre store bedrifter. Men mindre kan også gøre det. Det vigtigste er at man er en god kammerat, og ind imellem er det vigtigere, at man er til at regne med, end at man kan regne den ud.
I kender til at have kammerater. Det ved jeg. I er flinke til at hjælpe hinanden. I stoler på hinanden. Der findes ikke større kærlighed en at sætte livet til for sin venner. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Jesus vil indgyde den tro og den tillid og kærlighed i har brug for. For den kærlighed der gør os i stand til at elske hinanden at tage vare på hinanden at have tillid til hinanden, den kærlighed kommer fra Kristus, den er Kristus. Og den kærlighed har i alle, for det er den kærlighed, der er grundlaget for et hvert nært kammeratskab. Et kammeratskab som jeres. Det er jeres tro på og tillid til Kristus, i får bekræftet her i dag. Derfor bliver i konfirmeret, ligesom i bliver fejret i jeres voksenlivs
Jeg vil nu sende jer ud på jeres livs rejse, med en ganske lille bøn. Gå med Gud, mine børn.

Så er der et forårsnummer klar. Se bladet her

Trappe til tårnet

Så fik vi endelig en trappe til tårnrummet.
Trappen, der har været længe undervejs p.g.a. manglende finansiering, blev stillet op i begyndelsen af december. Det har været et ønske at trappen skulle harmonere med tårnet, og at der ingen skade eller indhug skete i kirketårnet.
Trappen er udført i galvaniseret stål, der er sortmalet for at passe til tårnets murankre, og med trin af dansk lærk. Trappen er udført at HB Trapper Herning.

Vi skruer ned for varmen

Verninge Kirke bliver opvarmet af et gasfyr
Da priserne i denne tid stiger meget, og for at undgå brug af russisk gas, bliver vi nødt til at sænke temperaturen lidt Tag en ekstra trøje og varm frakke på.
Til konfirmationen vil der være fuld varme på.
Vi beklager, men håber på jeres forståelse.
Menighedsrådet