Onsdag 21. august 2019 Kl. 19.00

Kaj Munk foredrag

Sted: Verninge kirke

Kaj Munk har altid været en kontroversiel person. Det var han i sin levetid, hvor han blev en af landets betydeligste skuespil-forfattere og debattør, og ikke mindst under besættelsen hvor han endte med at give sit liv for retten til at tale besættelsesmagten imod og opfordre til folkelig modstand.

Han blev derfor under og efter krigen noget nær helgenkåret som symbolet på hvordan de fleste vel egentlig gerne ville have været selv. Men langsomt ændrede tiden sig og nationalkonservatisme og heroisme, var ikke længere i højsædet og man kunne pludselig ikke glemme Kaj Munks begejstring for diktatorerne Hitler og især Mussolini i totalitarismens begyndelse i 30’erne. En begejstring der dog hurtigt havde lagt sig da fascismen og nazismen viste sit sande ansigt. Uanset så gik Kaj Munk fra at være national helt til det modsatte, indtil for ca. 20 år siden hvor Kaj Munk blev rehabiliteret. Tiden har ændret sig.
Foredraget den 21. august vil tegne et billede af Kaj Munk især ud fra hans skuespil, hans betydning for samtiden og eftertidens opfattelse og hvorfor opfattelsen af Kaj Munk har forandret sig så meget som det har. Og måske er Kaj Munk og hans liv og ikke mindst død mere aktuel nu end nogensinde hvor den politiske debat undertiden har en ubehagelig undertone af noget vi har hørt engang før.


Søndag 22. september 2019
Kl. 10.30

Højmesse

Niels lysebjerg

Sted: Verninge kirke

14. søndag efter trinitatis - Læs dagens bibeltekst her

Onsdag 9. oktober 2019
Kl. 19.00

Glimt i øjet

Palle Jensen

Sted: Verninge kirke

Fortællinger ved tidligere Provst og Pastor emeritus Nr. Broby Palle Jensen
Steder og mennesker, som vi husker med glæde og savner, bliver til fortælling. Og når vi fortæller, finder tingene på en måde sted igen. “Glimt i øret” er et lille album af muntre erindringsglimt fra Limfjordskøbstaden Nykøbing Mors for et halvt århundrede eller mere siden - fortalt på en måde, så de måske kalder genkendelige billeder frem hos tilhørere i det fynske. I verninge Kirke

Onsdag 20. november 2019
Kl. 20.00

Kirkekoncert i Verninge Kirke

Thomas Peter Koppel og Jonathan Koppel

Sted: Verninge kirke

Broholm, Brylle, Tommerup og Verninge Kirkers menighedsråd er sammen om denne efterårs koncert.
De optrædende er tenorerne Thomas Peter Koppel og Jonathan Koppel de akkompagneres af Corol Conrad på klaver.
Koncerten varer halvanden time og repertoiret af godter fra operaens og operettens verden, samt sange fra forskellige verdenshjørner.
Alle er velkomne, det er gratis. Efter koncerten serveres et glas vin.
Venlig hilsen Menighedsrådene de 4. sogne.

Søndag 8. december 2019
Kl. 19.00

Julekoncert

Ambitus koret

Sted: Verninge kirke

Fredag 13. december 2019
Kl. 16.00

Lucia

Niels lysebjerg

Sted: Verninge kirke

Igen i år forventer vi at holde luciagudstjeneste for børn og deres familier med luciaoptog og børnekor fra Verninge Skole. Altid hyggeligt. Der vil være pølser med brød og en vand bagefter.

Glæd jer til babysalmesang

Første gang 5. september

Har du lyst til at give din baby og dig selv nogle dejlige stunder med sang, leg og hygge?
Vi inviterer til babysalmesang for forældre og babyer i alderen 0-12 måneder med start torsdag den 5. september fra kl. 10-11. Læs mere

Kirkebladet

Et ny blad er ude ... et efterårsnummer.
Se bladet her

Kirkevandringen

Den 22. april

Kirkevandringen blev en dejlig dag i det smukkeste vejr. Der var mødt ca. 35 morgenfriske op i Verninge Kirke til andagt og morgenmad, siden stødte flere til. Læs mere

Kirkesanger

Nu er sommerferien ved at være slut, og jeg er klar til at starte på mit nye arbejde som kirkesanger i Verninge Kirke – igen.
Jeg startede egentlig i slutningen af februar med at hjælpe til med at få lidt sang og musik ind i minikonfirmandundervisningen. Vi havde nogle superhyggelige torsdageftermiddage, hvor der både blev sunget salmer, spirituals og sange, der passer til Sigurds bibelhistorier. Læs mere